вторник, 19 април 2011 г.

Торта гараш

Започна страстната седмица но аз ще ви върна няколко дни назад и по-точно на цветница.За мен и моето семейстео празникът беше двоен не защото имаме именници ,а защото съвпадна с рожденият ден на нашето момченце.                                           

 Целият ден изкарахме страхотно,изненадата за рожденика дойде в момента когато си мислеше че всичко е приключило,но....всички най-добри приятели го чакаха в къщи и както се казва купонът започна отначало.
  В последните години беше модерно или за удобство  се празнуваше навън,но за разнообразие и от носталгия по домашните купони бяхме решили да е по-различно и разбирасе рожден ден без торта не става
и тя трябва да е домашна.Та аз запретнах ръкави и направих една домашна торта гараш ,рецептата на която смятам да ви предложа сега.
              
 

Продукти:
250гр. масло
6 яйца
250гр. пудра захар
3-4 суп. л.какао
250гр. млени орехи
1 суп.л. брашно

Маслото и захарта се разбиват добре,към тях се прибавят жълтъците един по един.
Какаото се сварява с 4-5 л.пр.мляко и 4-5л.захар на гъста каша.След като изстине се прибавя към масленият крем заедно с ванилията.
От целият крем се отделя 1/3 а в останалата част се прибавят орехите,брашното и белтъците разбити на сняг.Всичко се омесва много внимателно с дървена лъжица.В подмазана и покрита с хартия за печене тавичка се изсипва сместа и се пече в умерена фурна.След като изстине блата се намазва с останалият крем и се декорира пожелание с шоколадови пръчици.
Не е сложно и ви я препоръчвам дори и да нямате повод като моят, да опитате да я направите.
Надявам се да ви хареса!


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ценя всеки ваш коментар!Благодаря на всички,отбили се тук!