неделя, 25 ноември 2012 г.

Какво точно празнуваме Забързани в ежедневието ,понесени от всеобщото материално течение,което ни завлича волно или неволно - понякога забравяме същността на нещата.И в случая си задавам въпросът дали малко не сме се отдалечили от истинското значение на този иначе така духовен празник.Ето малка извадка,която синтезирано да ни върне към това какво всъщност е Коледа или иначе казано Рождество Христово.
 На Рождество Христово празнуваме раждането на Исус Христос, който е Божият Син и Спасител на всички хора. За изпращането на Божествен изкупител – Месия е било предречено от древните пророци. Раждането на Исус Христос поставя начало на ново летоброене. 
 Това събитие е не само граница във времето,а празник и начало. Рождество Христово е начало в духовната история на човечеството - Божият син се ражда, за да възстанови връзката между небето и земята, изгубена след грехопадението.
Този пpaзник е изpaз нa идеятa, че c paждaнетo нa Иcуc Xpиcтoc пpед вcеки вяpвaщ чoвек cе oткpивa възмoжнocттa дa пocтигне чpез вяра и смирен живoт cпacение нa душaтa cи.
Светският еквивалент на този празник се нарича Коледа.
Надявам се да съм успяла да вплета духовното в материалното и това се  усеща в картичката по-долу...
Благодаря,че наминахте.


                          

1 коментар:

Ценя всеки ваш коментар!Благодаря на всички,отбили се тук!