неделя, 21 септември 2014 г.

Iris folding

Здравейте,днес за вас подготвих едно уроче на  Iris folding,която техника преди време ме заинтригува със своите сгънати и подредени по специален начин картончета създават ефект  на дъгова извивка.Мисля че ще ви бъде интересно и се надявам да включите във вашите проекти.
Изборът на шаблони е много голям ,аз обаче за случаят се спрях на луна,която не е много сложна.
                    Необходими са ни три различни цвята картончета  и шаблонът по който да ги  наредим.
Първо изрязвам шаблонът и го очертавам от задната страна на основата която съм си избрала в случаят синият картон.Отново изрязвам по очертанията ,като оставям шаблонът да остане залепен под очертанието така ,че да се вижда схемата на цифрите и започвам да нареждам по ред  и цвят.Закрепям всяко картонче с най-обикновено тиксо.
               След като вече наредя всички  в центъра се получава ирисът ,който се запълва по избор ,в случаят отново  с подходящ цвят картон.
Ето така си направих един основен елемент за картичка.С малко готови цветчета ,перца , дантелка за декорация и уред за изрязване на кръгове  за не повече от час вижте какво ви нашепва луната.                     
               

Какво ще кажете ,не е сложно,за сметка на това пък много ефектно.Тук може да използвате също и вече така ненужните ни малки изрезки,които обикновено отиват в коша
Шаблони  много и различни може да откриете в мрежата.
Това бе от мен за вас настоящи и бъдещи Картичкофей.
Урочето подготвих за Картичкофурии,които ме удостоиха с внимание и ми дадоха възможност да го представя, за което много им благодаря!
Пожелавам ви нестихващо  вдъхновение и много забавление от мен Bejko!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ценя всеки ваш коментар!Благодаря на всички,отбили се тук!