петък, 8 януари 2016 г.

За коледата в моят Арт журнал

Привет на всички решили да се отбият тук.
Започвам новата година в моят блог с две коледни Арт журнал странички, които някой от вас може би вече са виждали като вдъхновение за Коледното ни предизвикателство в Kartishok challenges. Иска ми се тук да добавя малко детайл към техниката в изработването им.
За първата зимна картина след основа с гесо, акрилни бои и структурна паста за релеф, оформих храста с помощта на маслени пастели разтопени с пирограф. Последното по техника се доближава към "Encaustic paint", преминало през моята призма. Останалото е готови самозалепящи коледни елементи и готов печат за надпис.При втората страница се заиграх с налепване на малки изрязани парченца от опаковъчна хартия с коледни мотиви,които няма как да видите от снимката, но прозират под тънкият слой от джелатоси и акрилна боя. Снежко отпечатах директно върху листа, а очакващите вълшебството в коледната нощ куче и неговата стопанка са отделно оцветена и ембосната картинка. Звездите направих с няколко размера дървени такива, които чудесно паснаха за печатaне с бял акрил.


Печат снежинки , както и снежни надписи опасват страничката като рамка.
Това са процесите през които преминаха белите ми листи в журнала за да придобият този облик. Със сигурност има нещо, което съм пропуснала и обещавам за напред по-подробно описание в снимки.
На всички, които все още намирате моето местенце за интересно и полезно - Огромно Благодаря!   Пожелавам Ви една много вдъхновена и ползотворна година, с повече вълшебни проекти и време за творчество. 
1 коментар:

  1. Хубава нова година и на теб, Снежи!
    ЍМного ми харесват страничките и празничното настроение, което вече ми липсва...
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване

Ценя всеки ваш коментар!Благодаря на всички,отбили се тук!