вторник, 29 март 2016 г.

Контрасти,тайни или приказки

Всичко започна с една невероятно, красива, контрастна, караща ме да се замечтая и породила в мен куп от асоциации снимка, споделена от shMe с останалите Картишоци.


И явно не само в мен, защото след няколко дни се роди  прекрасната сътворена от Джиджи - диги Jijisto, по която така си паднах, че не усетих как за няколко часа ми се лепна в журнала.


И колкото и да не харесвам колажните странички с изрязани модели, поп и кино звезди и какви ли още не картинки, бях си отделила една такава за проба, която явно чакаше това ми вдъхновение.За да превъплъти мечтите си в една реална картина изживявайки ги истински.


Стъпките които направих за да се случи тази страничка не са много и на кратко ще ви ги опиша. Започнах както винаги с подготовка на основата, което този път включва полагане на черно гесо, минато с кракле паста на Pentart за да се получат пукнатини по цялата повърхност. Ефектът на напукване подсилих с печат на Мигито придаващ по-голяма дълбочина и за да се получи рамката минах с черно пигментно мастило. Релефните букви направих със стенсил и структурна паста, а за надписът използвах същият, но очертах буквите с маркер. Покрих с тънък слой запечатка в случая ModPodge мат гел.
Мисля ,че не е никак сложно да опитате и вие, но ако не сте готови с такива материали имам за вас една много хубава НОВИНА !!! И тя е именно за участието ви в таз месечното предизвикателство, което ви позволява проектите да не са МиксМедиа, единственото условие е да отговарят на темата. Ако ви е необходимо по-голямо вдъхновение  в Картишок  може да откриете страничките на останалите момичета от нашият прекрасен екип.
За наградата си заслужава да се борите, защото не е малка и тя е от Чудесната ни спонсорка и вдъхновителка в тази игра Бо.


8 коментара:

 1. What a fabulous journal page Bejko! I love how the black gesso peeps through the crackle to provide a great frame for those images.
  Thanks for sharing with us at Happy Little Stampers and I hope you will join us again soon.
  Hugs
  Carol x

  ОтговорИзтриване
 2. Hi, Bejko. Lovely journal page. I think you meant to link this to the STAMPlorations Mixed Media Challenge (where it's anything goes mixed media + use a stencil) instead of CASEplorations (where we are CASEing a card by Betsy Veldman). Feel free to link it to the correct challenge. Thanks!

  ОтговорИзтриване
 3. Brilliant work! I love the colour scheme and your spread is gorgous!Thank you for entering the STAMPlorations Mixed Media Challenge. Hugs, Susanne.

  ОтговорИзтриване
 4. This is such a brilliant journal page, love the colors and entire design. The "altered ego" is perfect!!!

  ОтговорИзтриване
 5. What a wonderful mixed media page - love the colours and the way you interpreted the inspiration photo. Thanks for joining us at Happy Little Stampers.

  ОтговорИзтриване
 6. oh wow i love that mixed media ,thanks for joining us at That Craft Place hugs, kay

  ОтговорИзтриване
 7. This is so creative!
  Thanks for playing with us this week at
  www.7kidscollegefund.com/

  Huggs
  Sandi

  ОтговорИзтриване

Ценя всеки ваш коментар!Благодаря на всички,отбили се тук!